Vilket fackförbund ska man egentligen välja?

När man väl har bestämt sig för att gå med i facket så ställs man inför frågan – jaha vilket fackförbund passar egentligen mig då? Beroende på vad du arbetar med så finns det olika förbund som passar olika bra, vissa förbund kräver också att du arbetar inom en viss bransch eller ett visst yrke. Ett exempel på ett sådant förbund är lärarförbundet. Men om du insett fördelarna med att vara med i facket så har du kommit en god bit på vägen till ett tryggare arbetsliv. Det finns flera olika sidor på nätet som kan hjälpa dig välja fackförbund när du väl bestämt dig för att gå med.

Att vara med i facket har många fördelar, inte bara de mest självklara som hjälp vid tvister med arbetsgivaren, rådgivning ang. lönesättning etc. utan också kompetensutveckling, inkomstförsäkring, bättre avtal för bolån etc.

Några av Sveriges största fackförbund är dessa, klicka på länken för att läsa mer om dessa förbund: Unionen, Handels, Byggnads, Vision, Kommunal, SEKO, Lärarförbundet, Hotell och Restaurang, Fastighets.